Deze tweede tocht had erg te leiden onder de slechte (in twee betekenissen) weersvoorspellingen van het KNMI. Dit leidde er toe dat het aantal aangemelde deelnemers in het zicht van de tocht daalde van 32 naar 23! Jammer want de afmelders hebben een leuke tocht gemist.

Het getuigt van grote planningsvaardigheden van de organisatoren om de twee buien die we die dag gehad hebben precies plaats te laten vinden tijdens onze lunchstop in Zeegse en tijdens de theestop op de Brink in Dwingeloo. Kortom niettegenstaande de berichten prima weer om te rijden.

Opvallend was het grote aantal Duitse IFMR leden (7) die zich ’s morgens rond 9 uur melden bij het Vergulde Ros in Halfweg (Staphorst). Na een paar koppen koffie en een stevig stuk krentenbrood werden de aanwezigen welkom geheten door president Wiecher waarna organisator en toerleider Jos de route doornam.

Het eerste deel van de route leidde via Hoogeveen, Gees en Oosterhesselen naar Odoorn waar we een heerlijke stuk drentse koek bij de koffie kregen geserveerd in.

Toen we weer op de motoren stapte brak de zon door en zijn we door het hart van drente naar Borger en Grolloo gereden waarna tenslotte het stroomdal van de Drentse Aa hebben gevolgd tot ons lunchadres bij de Golfden Tulip in Zeegse.

Na de lunchstop zijn we richting het Drents Friesche Wold gereden en passeerden Norg en het gevangeniscomplex in Veenhuizen.

Na in Dwingeloo de geheel verwwwde Brink te hebben bewonderd en de bui hebben afgewacht zijn we via Havelte en Uffelte weer terug naar ons startadres het Vergulde Ros gereden. Echter niet nadat we in de buurt van Ruinen op een restant van een hunebed een prachtige groepsfoto hebben gemaakt.

Een aantal deelnemers verkoos na deze tocht van ca 220 kilometer weer snel naar huis te rijden. Een aantal deelnemers genoot nog even na van de tocht onder het genot van de beroemde Jägerschnitzel van het Vergulde Ros.

Een tocht die gelukkig zonder problemen is verlopen, waar we met veel voldoening op terug te kijken en die smaakt naar meer tochten van IFMR-NL. Een mooi stukje werk van Rotaryclub Staphorst-Reestland die de organisatie voor haar rekening heeft genomen. Met name Marc Lakke en Jos Kok voor de route en Hans Bodingius voor het foto werk. Zie Youtube voor een sfeerverslag door middel van foto’s.