Zondag 26 mei, verwachtingen niet zo mooi.

Of het er aan lag dat het op een Zondag georganiseerd was of dat de weersvoorspellingen roet in het eten gooiden zal een vraag blijven. Feit is dat zondag 26 mei 7 motorrijders, waaronder een Duitse Rotarian, zich melden op de markt in Sittard.

Rond 9.30 uur werd het wat droger en zijn we vertrokken, qua regen viel het uiteindelijke best wel mee. Er kwam meer opspattend water voorbij als dat er gedurende de dag gevallen is. Via de Mergellandroute op weg naar een bijzondere Limburgse lunch bij D’r Pley in Noorbeek. Bloedworst en Zuurvlees op Limburgse wijze, we hebben genoten. En eigenlijk wat te veel gegeten.

Vanuit Noorbeek de Mergellandroute weer opgepakt, en in Valkenburg was de club plots opgesplitst. De voorman had nog maar twee volgers. Wat bleek; een van de motoren had een lekke band. Voor onze toerleider Rein Groot geen enkel probleem en in de (op dat moment wel) “stromende” regen werd er vakkundig een prop geplaatst en met de 12V compressor (voor de eerste keer in gebruik) de band weer op spanning gebracht.

Door dit korte oponthoud werd de route wel een beetje gewijzigd zodat we toch tijdig bij De Geuzelt, Maastricht, aankwamen voor een zeer leerzaam bezoek aan het informatiecentrum voor de A2-traverse. De gids stond er op dat wij ook de bouwput nog even bezochten dus na 1,5 uur werden de motoren gestart. Twee van onze collegae wilden op tijd thuis zijn en zijn vanuit Maastricht vertrokken. De overige 5 zijn naar het start punt in Sittard gereden om te genieten van een zeer goede asperge maaltijd.

Mannen bedankt voor de mooie dag.