Om negen uur verzamelde we ons met vijf motoren (!!!!!) en zes deelnemers bij Motel Café Restaurant De Caisson in Kapelle. Het was prachtig Zeeuws weer met een blauwe lucht en prachtige witte wolkpartijen. Een heerlijke dag om te genieten van de prachtige tocht die Jan de Regt voor ons had uitgezet.

Na de koffie met Zeeuwse bolussen stapten we op onze motoren. Het eerste deel van de tocht voerde ons over Zuid Beveland en Walcheren naar Vlissingen waar we heerlijk over de boulevard cruisten met de groep. Prachtig uitzicht en lekker relaxt rijden.

Daarna volgden we de kustlijn via plaatsen als Zoutelande waar ondergetekende heel lang geleden met ouders en broer de vakanties doorbracht bij boer Kleinepier. Op de dijk bij Westkapelle hebben we kort een stop gemaakt om even de beentjes te strekken en uit te waaien. Daarna weer door naar Vrouwenpolder om bij beachclub Meer te genieten van een wel verzorgde lunch.

Na de lunch gingen we weer op pad en Jan had geregeld dat we bij de eerste rotonde een eerste klas zicht hadden op de World Ports Classic een wielerwedstijd voor profs tussen Antwerpen en Rotterdam. Later bleek Theo Bos de winnaar te zijn. De mannen flitsten echter zo hard voorbij dat we werkelijk geen idee hadden wie ze waren. Ze gaan trouwens best hard.

Daarna over de stormvloedkering (blijft toch altijd een indrukwekkend gezicht) naar Schouwen Duiveland en via de zeer fraaie oude haven van Zierikzee zijn we naar het watersnoodmuseum in Ouwerkerk gereden. We hebben daar uitgebreid de tijd genomen om kennis te nemen van de achtergronden van de watersnoodramp van 1953 in dit zeer uitgebreide en informatieve museum. Zeer de moeite waard. In het museum zelf zag ik nog correspondentie van de familie van een studiegenoot van mij uit Oude Tonge waar behoorlijk veel slachtoffers waren gevallen. Toch heel indrukwekkend.

Daarna ging het over de Grevelingendam naar Goeree-Overflakkee waar we bij restaurant ’t Wapen van Stellendam nog even een hapje hebben gegeten en met elkaar terug keken op een uitermate geslaagde, leuke en informatieve toertocht. Chapeau voor Jan en toch jammer dat er maar zo weinig leden van deze tocht hebben genoten.

Uiteindelijk hebben we met deze rit ook nog €150 opgebracht voor het ambulance project van Jan. Met een voldaan gevoel ging het vanuit Stellendam weer huiswaarts.

Jos Kok