top of page

vr 22 sep

|

Münster

Vriendschapstour 2023

In september 2022 is een traditie geboren, De Chapters NL en AGS organiseerden gezamenlijk een treffen in het grensgebied.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vriendschapstour 2023
Vriendschapstour 2023

Tijd en locatie

22 sep 2023, 12:00 – 24 sep 2023, 04:00

Münster, Münster, Germany

Over het evenement

Vriendschap zonder grenzen II

In september 2022 is een traditie geboren, de Chapters NL en AGS organiseerden gezamenlijk een treffen in het grensgebied. Het bleek een daverend succes, niet alleen prachtige ritten en interessante bezoeken, maar bestaande vriendschappen werden bestendigd en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Er zijn veel leden die lid zijn van beide Chapters wat de onderlinge vriendschap versterkt. "De Vriendschapstour” zoals dit jaarlijkse treffen is genoemd, is de nieuwe traditie en vindt plaats in het derde weekend van September. Dit jaar is Münster de uitvalbasis.

En er is al een goed doel gevonden: een motor trial club in Münster, die rijdt met kinderen die niet altijd het beste leven hebben gehad, heeft dringend onze hulp nodig - wij helpen.

Vrijdag 22 september:

Onze reis voert ons van het trefpunt "Burghotel Pass" in Südlohn naar de regio Twente. Een adembenemend "natuurlandschap" met bijzondere natuur en uitgestrekte heidevelden. We hebben onze lunchpauze in Overijssel bij Lunchroom Bijsaartje. Daar heb je de mogelijkheid om je bij ons aan te sluiten.

De ontmoetingsplaatsen worden voorafgaand aan de tocht uitvoerig bekend gemaakt met geodata en tijden. Vanuit de Twentsche Regio gaan we zuidwaarts terug via Südlohn, waar we bij Burghotel Pass de laatste koffiepauze van de dag houden. Na de koffie keren we over het kronkelende Baumbergebergte terug naar ons basiskamp in Weissenburg voor een garageborrel en diner.

Zaterdag 23 september:

We rijden om 9.00 uur een rondje door Billerbeck, een bezoek aan de erevoorzitter staat op het programma en in het voorbijrijdenbekijken we twee door Wolfgang Suwelack geschonken - en door Christoph Sandkötter gerealiseerde - sculpturen. We bekijken samen het derde werk van de twee, het Billerbeck-monument, en sluiten ons aan bij de eis van het monument voor een minuut van herdenking, gewijd aan de slachtoffers van oorlog en tirannie.

Over de kronkelige wegen van het Münsterland en over heuvel en dal gaan we vervolgens naar de eerste koffiestop op een Münsterlandse boerderij. In een grote lus gaan we vanuit het Münsterland richting Tecklenburg, het tweede bijzondere gebergte in het Münsterland. Hier genieten we van de bochtige weg en rijden snel terug richting Münster, waar we de Mot-Treff-Kotten e.V. bezoeken en de trialbaan van de kinderen die daar worden opgevangen. Als je spijkerbanden hebt, kun je jezelf en je fiets testen op terreinwaardigheid.

De lunchpauze brengen we door met de trial kids, onder het genot van een stevige gegrilde braadworst, voordat we richting Havixbeck en Baumberge en de motorontmoetingsplaats bij de Longinus-toren gaan. In de namiddag hebben we een koffiepauze in Havixbeck, in Michael's kwekerij von Eden met een rondleiding door kasteel Hülshoff. Hier woonde de dichteres Annette von Droste Hülshoff, de ouderen kennen haar nog van het briefje van 20-DM. Over bochten en heuvels keren we terug naar kasteel Weissenburg, waar de Garageseidel ons tussen 17:30 en 18:00 uur opwacht. Daarna gaan we eten op de Weissenburg, waar we een donatie vragen voor de Trialkotten. De kinderen kunnen het goed gebruiken. Neemt u uw vriendin IBAN mee, als de penningmeester haar niet kent.

Reserveer zelf het Hotel Weißenburg onder het mailadres team@hotel-weissenburg.de, trefwoord "IFMR".

De eenpersoonskamer kost 100 € p.p.

De tweepersoonskamer kost 145 € p.p.

Dit is met ontbijt.

Het kamercontingent is gereserveerd van 22 tot 24 september. Wie op donderdagavond (21.09) aankomt, kan de eerste nacht voor de tour doorbrengen in het

"Burghotel Pass" in Südlohn, waarvoor een kleiner contingent is gereserveerd. Gelieve rechtstreeks bij het Burghotel te boeken, mail@burghotel-pass.de, onder vermelding van het trefwoord IFMR.

De diners in de Weissenburg worden rechtstreeks in het hotel betaald. Voor de koffiepauzes en lunches rekent de penningmeester 50€ per dag van deelname. Als er een restant van de heffing is, wordt dat niet terugbetaald maar geschonken aan de kinderen van Trialkotten. Een lijst met alle stopplaatsen, hun geo-gegevens en tijden zal worden verstrekt. Daarnaast organiseren we een live-uitzending op de site.

Zondag 24 september: rouwvrije individuele reis naar huis.

International Fellowship of

Motorcycling Rotarians

Chapter Austria · Germany · Switzerland

Christoph Sandkötter | Michael Daldrup | Michael Deppe | Herman Gehem

Bovenstaande informatie kan ook gedownload worden.

LET OP:

De kamerreserveringen voor de Duits-Nederlandse Vriendschapstocht moeten individueel worden gemaakt. Dit kan eenvoudig worden gedaan door een e-mail te sturen naar team@hotel-weissenburg.de, trefwoord IFMR. Er hoeft nog niets betaald te worden. 

Als je van ver moet komen, kun je een kamer boeken op het startpunt in Südlohn op mail@burghotel-pass.de. Alle anderen arriveren om 9:00 uur in Südlohn bij het Burghotel Pass. Het is ook mogelijk om 's middags aan te schuiven, dat zou dan om 13:00 bij Lunchroom Bij Saartje, De Sluis 8 in Vroomshoop zijn.

Tickets

  • Münster (met IFMR-AGS)

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page