top of page
Vergezicht heuvelland.jpg

The Full Story

Westelijke Mijnstreek

IMG_9458.jpg
IMG_9458.jpg

2 september

Verzamelen bij Jagershorst in Valkenswaard, eerst een goede lunch en dan op pad.

Genieten in het Zuiden

Op 2 en 3 september vond er weer een schitterende rit plaats in het zuiden van ons land. Verzamelen in Valkenswaard bij de lunch en vervolgens op de motor naar de Bediencentrale van Rijkswaterstaat in Maasbracht. Daar een presentatie en rondleiding.  En wereld ging open: hoe wordt de rivier de Maas bestuurd met alle sluizen en stuwen? Wat is de historie rondom de rivier de Maas?  Welke risico’s zijn er bij hoog en laag water? Zeer leerzaam. Mooi om dit te kunnen combineren met motorrijden, dit soort kennis vergaren.

IMG_9460.jpg
IMG_9989.jpg
IMG_9990.jpg
IMG_9462.jpg

Na een middag mooi sturen heerlijk borrelen op de markt in Sittard, mooi dineren en goed slapen in Hotel de Limbourg.

88D44611-79F6-41D9-B4CC-5A7B1C9DBA3E.JPG
IMG_9996.jpg

De volgende ochtend om 09.00 uur vertrek. En wat is Zuid Limburg toch mooi! Kleine kronkelweggetjes, vergezichten, heuvels, dorpjes…..Een prachtige route.

Onderbroken door koffie en, voor sommigen, vlaai. Vlaai werd afgeraden door de toerleiding gezien de bijzondere lunch. Een enkele burgerlijk ongehoorzame nam toch ook vlaai…

De Reusch.jpeg

De Reusch

En weer verder rijden naar de Watertoren De Reusch. Een watertoren uit 1927 die een nieuwe bijzondere bestemming heeft gekregen: horeca op basis van duurzame streekproducten, een brouwerij met eigen bier en frisdrankproductie, een rooftopbar en ook nog een ruimte waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

De lunch die wij bij de Reusch nuttigden had dit alles in zich: een verfijnde keuken!

IMG_9480.jpg
IMG_9473.jpg

Het was een gezellige groep met oude bekenden en ook weer nieuwe gezichten. Mooi hoe Rotary dit alles verbindt en snel vertrouwd maakt.

 

Na dit bezoek nog een prachtige rit terug naar Sittard met afsluitend diner en nog slapen voor degenen die zondag terug reden.

 

Een geweldige rit, georganiseerd door Ton van der Bruggen. Veel dank Ton!

bottom of page