top of page
Bordes.jpg

Kouwe Kak en Groene Hart 2024

Nagenieten "Kouwe Kak" rit

Vrijdagmiddag 6 april 2024 verzamelden we in de onlangs volledig vernieuwde van der Valk- Wassenaar (voor kenners de Bijhorst). De borrel bij de open haard werd al snel gezellig druk en de drankjes en de plankjes smaakten uitstekend. Met 15 man/vrouw togen we naar onze lange tafel voor het gezamenlijke diner, het was weer gezellig als vanouds, niet in de laatste plaats vanwege de gelijkgestemdheid en fellowship die je direct ontmoet.

Wassenaar -> Katwijk

Zaterdagmorgen, de voorspellingen kwamen uit: we stonden op met een zonnetje! De overige deelnemers die ’s morgens vroeg vertrokken waren, kwamen ook aan. Na een korte briefing door Frank en Jonneke startten we onze 22(!) motoren om gebruik makend van het onvolprezen drop-off / drop-on systeem op pad te gaan.
Direct in Wassenaar reden we door prachtige lanen met dito huizen, vaak “kasten van huizen” waarvan de WOZ waarde astronomisch hoog moet zijn. Mooi gelegen in de bosrijke omgeving. We maakten een eerste stop bij het Raadhuis voor de groepsfoto die, heel Rotary-waardig, natuurlijk op het bordes werd gemaakt.
Daarna weer verder langs de “huisjes” van Wassenaar en richting Katwijk waar we de boulevard en de spuisluis (Oude Rijn naar zee) aandeden. Aangekomen voor de koffiestop bij uitspanning De Roskam in Katwijk a/d Rijn konden al heerlijk buiten op het terras zitten.

Koffiestop.jpg

Katwijk -> Bloemendaal

Vanuit Katwijk zetten we koers naar Noordwijk waar we eerst door het Hoge Duin met o.a. de Heineken Mansion reden om daarna ook daar de boulevard te pakken. Via Noordwijkerhout, Langevelderslag, dwars door prachtige bollenvelden in bloei, De Zilk en Vogelenzangbelandden we in Aerdenhout met ook daar weer prachtig gelegen “huisjes” in bosrijke omgeving en soms hoog op een duin gelegen. Langs Landgoed Elswout reden we naar Overveen en bereikten we Bloemendaal met alweer fantastisch gelegen “kasten” in een heel mooie omgeving. Omdat Jonneke hier haar jeugd heeft doorgebracht wist ze een bijzondere kris-kras route samen te stellen, geweldig.
Nog niet bekomen van al dit moois kwamen we aan bij Bartje Bloemendaal voor onze lunch. Men had op het drukke terras een enorme hoek voor ons vrijgehouden!

Lunch.jpg
Afsluiting.jpg

Bloemendaal -> Wassenaar

Met het 12-uurtje achter de kiezen vertrokken we, voor ons 3e deel van de toer. Het heerlijke weer veroorzaakte behoorlijk wat drukte op de wegen naar het strand en naar de Keukenhof. Bij Overveen moesten we helaas een klein stukje file trotseren, maar al snel konden wij afslaan naar ‘Kraantje Lek’. Het plan was om nog een stukje tussen de bollenvelden door te rijden richting Lisse. Maar de bezoekers aan de Keukenhof veroorzaakten dermate ernstige verkeersopstoppingen dat we besloten via Abbenes te rijden. Op de A44 konden we eindelijk even doorschakelen naar de hoogste versnellingen! Daarna deden we kort Warmond en Oegstgeest nog even aan. Om half vijf sloten we af met een drankje op het terras van hotel de Bijhorst. Wat was het weer een leuke dag met elkaar. Leuke tocht gereden. Heerlijk gelachen en goed bijgepraat.

bottom of page