top of page
800px-Panorama_heuvelland_Maurice_van_Bruggen.jpeg

Limburg toer 2019

Picture 1.jpg

Vrijdagmiddag worden de rijders voor dit weekend opgehaald in Leende bij Fletcher Jagershorst. Hé, had Piet zich ook opgegeven? Heb ik dat gemist ? Maar nee hoor, hij heeft het zich donderdagmiddag pas bedacht dat hij nog een Yamaha in de schuur heeft staan die nog gereviseerd is. Bijna de helm aan de wilgen gehangen maar kan toch de rit in Limburg niet zomaar voorbij laten gaan. Na een gezellige lunch gaan we met acht man onderweg naar Sittard. We steken via de Peel door naar de Maas om in Kessel een eerste biertje (0%) voor dit weekend te nuttigen.

De temperatuur is on-Nederlands voor eind augustus maar we genieten er wel van. Tussen een aantal maasplassen verder, ook door België naar Sittard. Bijna op de bestemming gaat het nog mis met het drop-off/hop-on systeem vlak voor Maaseik als een over ijverige RoadKing de wachttijd tracht in te lopen en zijn mede motorrijder mist die er staat om de route aan te geven. Het heeft wel als gevolg dat de zaterdagochtend niet iedereen met volle tank staat.

 

Uiteraard komen we met z’n achten aan in Sittard, door allerlei perikelen rond de Formule 1 op Spa Francorchamps zijn de kamers niet van het niveau wat we al jaren gewend zijn. Echter test een van de bestuursleden reeds een alternatief, met een goed resultaat voor die locatie. Rond 20.00 uur zitten we met 10-man aan tafel als ook de voorzitter gearriveerd is. Nog twee laat-komers sluiten even aan om kennis te maken. Ook Wil die voor zijn eerste IFMR tocht staat. Na een gezellige avond wordt afgesproken om zaterdag ochtend 09.00 op de markt te verzamelen.

Picture 2.jpg
Picture 3.jpg

Het blijkt niet helemaal duidelijk te zijn of 09.00 al wel met motor is. Uiteindelijk rijden we, met 11 rijders, en die éne verstekeling. Niet nadat nog even de drop-off/hop-on regels uitgelegd zijn. Eerst tanken en dan door naar Cotessen (Vijlen) om gebruik te maken van het ‘Gratis uitzicht’ over de Limburgse heuvels. De koffie en Limburgse vlaai laten zich goed smaken. Daar er veel andere toeristen in het heuvelland zijn (voornamelijk fietsers) wordt de route enigszins aangepast maar het landelijke karakter blijft wel bewaard.

Na deze bijzonder mooie tocht door het glooiende Limburgse landschap met holle wegen en vergezichten lunchen we op Landgoed Kasteel Limbricht. Onder de indrukwekkende toegangspoort rijden we de binnenplaats op. 

Picture 6.jpg
Picture 5.jpg

Gezien de schaduw eten we in de binnen tuin, lekkere soep met sterke verhalen.

Na de lunch zijn we te gast op het hoofdkantoor van AnyTime Fitness Benelux in Sittard. Petro Hameleers, oprichter/directeur en oud rotarian (ook motorrijder), geeft ons inzicht in de huidige fitnessbranche en waar die vandaan komt. Een AnyTime vestiging is letterlijk altijd, dus 24/7 geopend om te sporten. De formule is in 2011 gestart met een vestiging in Susteren, nu 97 vestigingen. Petro heeft zich ten doel gesteld om in 2021 in de BeNeLux 150 vestigingen open hebben. Best een ‘American’ verhaal maar wel met de four way test in de basis. Vooral twee (is it fair for all concerned) en vier (will it be beneficial to all concerned) zijn de testen die Petro altijd mee neemt. AnyTime Benelux is echt op zoek naar locaties. Informatie: webmaster@ifmr-NL.nl !!

Picture 7.jpg

Bij de afsluiting van deze anderhalve dag bij Fletcher Jagershorst in is er nog een echt zomerbuitje gevallen. Er zaten diverse rijders rustig onder de luifel tijdens maar het personeel besloot de luifel in te draaien en ook deze mannen moesten vluchten. Het eten was hierdoor wat later maar uiteindelijk is iedereen die dag niet nat geworden.

 

De organisatie is door voorzitter Henk van Itterson uitbundig bedankt voor een pracht rit en de uitstekende organisatie die ten grondslag lag aan het evenement ondanks een moeilijke start.

bottom of page