top of page

vr 23 sep

|

Hotel Residenz

Achterhoek (met IFMR-AGS)

In augustus waren een aantal IFMR-NL leden te gast bij onze duitse vrienden IFMR-AGS. Daar werd het idee geboren om een jaarlijks treffen te organiseren in de grensstreek. In het weekend van 23-25 september 2022 zal het eerste Treffen een feit zijn.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Achterhoek (met IFMR-AGS)
Achterhoek (met IFMR-AGS)

Tijd en locatie

23 sep 2022, 12:00 – 25 sep 2022, 11:00

Hotel Residenz, Kaiser-Wilhelm-Straße 28, 46395 Bocholt, Germany

Over het evenement

In augustus waren een aantal IFMR-NL leden te gast bij onze duitse vrienden IFMR-AGS. Daar werd het idee geboren om een jaarlijks treffen te organiseren in de grensstreek. In het weekend van 23-25 september 2022 zal het eerste Treffen een feit zijn. De standplaats is Bocholt, waarvanuit we op vrijdag een tour in Duitsland rijden en op zaterdag door de wonderschone Nederlandse Achterhoek. Een unieke gelegenheid om dit prachtig stukje grensgebied te verkennen en kennis te maken met onze duitse vrienden van de IFMR. Grensoverschrijdende Fellowship dus!

Vrijdag, 23.09.2022:

tot 12 Uur:   Heenreis naar Hotel Residenz****  De mogelijkheid voor een trefpunt in NL om gezamenlijk naar Bocholt te rijden wordt nog nader onderzocht. Hotel Residenz: 46395 Bocholt, Kaiser-Wilhelm-Straße 28-32

https://www.hotelresidenz.de

Gelegenheid tot inchecken; er is tevens de mogelijkheid om een Lunch-Snack te bestellen. Check je brandstofvoorraad als je mee wilt rijden met de middagrit.

13:30 Uur:    Start van de Vrijdagmiddagrit.

We rijden langs de Nederrijn aan de duitse kant over kleine wegen, géén steile hellingen, maar wel mooie bochten en een prachtige natuur. De rit is ongeveer 100 km.

15:30 Uur:   Aankomst bij het Textielmuseum “TextilWerk Bocholt”. We krijgen een rondleiding van ca 1 uur, onder andere door de uit 1907 daterende  Katoenspinnerij. Deze spinnerij heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van de katoenindustrie in Munsterland. De rondleiding gebeurt in het Nederlands voor de NL deelnemers.

Opmwrking: deze rondleiding is nog onder voorbehoud. Nadere berichten volgen tijdig.

    

17:00 Uur:   Terugtocht naar Hotel Residenz, in de nabijheid van het hotel gaan we nog tanken voor de rit van de volgende dag. Na het tanken naar het hotel waar we dan om

17:15 Uur   „zum Garagenseidel“ worden verwacht. Voor de niet ingewijden: Letterlijk is een Garagenseidel een bierpul die in de garage wordt genuttigd. In de praktijk een potje bier (of ander vloeibaar genot) vaak vergezeld van een snack met het zicht op onze motorfietsen. Een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te zien en onze duitse vrienden te leren kennen.

19:30 Uur:    Gezamenlijke avondmaaltijd in Hotel Residenz.

Zaterdag, 24.09.2022:

09:00 Uur:   Vertrek voor het Nederlandse deel van onze Tour.

Tijdens deze Achterhoek route verkennen we een bijzonder stuk van Nederland en Duitsland.

We starten in Bocholt bij Hotel Residenz om richting Nederland te vertrekken. We gaan bij Welling de grens over om vervolgens te starten met een rit langs de mooiste wegen door de natuur. Al toerend langs de grens rijden we een rondje om Winterwijk heen richting Groenlo.

Vervolgens rijden we samen door richting Zelhem, het gebied waar motorrijden zo ongeveer uitgevonden is.

De weg van Zelhem richting Hummelo voert ons door landerijen en bosgebieden en brengt ons bij het thuisadres en standbeeld van de motor/pop groep Normaal.

Vervolgens sturen we door het geboorteland van de tourcommissaris waar de weg bezaaid ligt met herinneringen en avonturen waar jullie toercommissaris verder niet over zal uitweiden ;-).

Snel richting Didam waar volgens planning de koffie geschonken zal worden.

Na de koffie vervolgen we de route en steken we bij Beek de grens over naar Duitsland om het gebied rond de Rijn verder te verkennen. We steken bij Emmerich de Rijn weer over naar de zuid-oever en keren bij Rees weer terug naar de noord-oever.

Bij ’s-Heerenberg gaan we weer de grens over richting het Montferland. In deze omgeving zullen we ergens de lunchpauze inlassen om goed gevuld weer door te rijden richting Zeddam en Terborg.

Aansluitend rijden we ontspannen door naar Dinxperlo waar we dwars door het dorp rijden over de Anholtseweg / Heelweg. Deze weg is wereldberoemd omdat de ene kant Nederlands is (Dinxperlo) en de andere kant Duits (Süderwick).

De weg van Dinxperlo richting Aalten laat ons zien waar de Achterhoek bekend om staat, mooie weggetjes, glooiende landschappen en prachtige bospartijen. Via deze landschappen navigeren we weer rustig aan richting ons eindpunt in Bocholt bij Hotel Residenz.

17:30 Uur:   Geplande aankomst bij het Hotel gevolgd door de Garagenseidel. Met de ongeveer 200 km in het zadel achter ons, kunnen we de indrukken die we deden met elkaar delen en natuurlijk ook kennismaken met onze duitse vrienden voorzover dat vrijdagmiddag nog niet kon.

19:30 Uur:   Gezamenlijk diner in een restaurant op loopafstand van het hotel, nadere gegevens volgen nog tijdig.

Zondag, 25.09.2022:

Ontbijt, afscheid en terugreis.

Hotel en reservering:

IFMR heeft voor deze tour in het Hotel Residenz**** 30 kamers gereserveerd, onder de volgende kondities:

Tweepersoons kamer  € 120,- per nacht voor de kamer, incl. ontbijt en parkeerplaats

Eenpersoonskamer  € 90,- per nacht voor de kamer, incl. ontbijt en parkeerplaats

Deze contingentreservering staat ons ter beschikking tot 31-07-2022. Dat betekent dat in het geval je reserveert na deze datum er mogelijk geen kamers meer ter beschikking zijn. Reserveren per e-mail  info@hotelresidenz.de met als kenmerk van „IFMR-Rotary“.

De kosten voor de Garagenseidel, eten en drinken onderweg, Museumbezoek en dergelijke worden hoofdelijk omgeslagen en bij de aankomst in Bocholt door de NL tourorganisatie worden geïnd. De kosten hiervoor zullen nog worden vastgesteld, zodra het gehele programma in kannen en kruiken is,

Aanmelden, of je in elk geval registreren, kan via de website.

Planning


 • 1 uur

  Heenreis / ontvangst


 • 2 uur

  Start Vrijdagmiddagrit

Nog 8 items beschikbaar

Tickets

 • Achterhoek (met IFMR-AGS)

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page